Openbare verkopen

openbare verkoopOp openbare verkopen kan je vaak goede zaken doen. Bij de meeste openbare veilingen moet je fysiek aanwezig zijn, maar soms kan je bij een openbare verkoop ook online meebieden.

Doe mee met online openbare verkopen.

Een openbare verkoop is een veelgebruikte manier om roerende en onroerende goederen te verkopen aan een openbaar publiek. Dit kan dus bijvoorbeeld via een forum of een speciale site die gespecialiseerd is in openbare verkopen. Voor roerende goederen wordt er vaak gebruik gemaakt van veilingen die via het internet worden aangeboden. Mensen kunnen in dat geval bieden op verschillende goederen die bijvoorbeeld voortkomen uit een faillissement. In zo’n geval is het zo dat degene het product krijgt die het meeste biedt. Je hebt verschillende sites die het mogelijk maken op zulke openbare verkopen te reageren. Vaak moet men zich registreren waardoor boden geplaatst kunnen worden en waardoor veilingen gevolgd kunnen worden. Begin- en einddatum worden vaak aangegeven zodat je kunt bijhouden tot wanneer je kunt bieden.

Als we het hebben over onroerende goederen dan is het erg vaak zo dat deze voortkomen uit een gedwongen verkoop, bijvoorbeeld ook een faillissement of liquidatie. Openbaar worden dan ook de gegevens duidelijk gemaakt, zoals de plaats en de dag van de verkoop. Ook hier wordt een soort van veiling manier gehanteerd. Het kan namelijk zo zijn dat het bedrag niet gehaald wordt, waardoor hij nog een keer opnieuw kan worden aangeboden op een andere dag.

Als je specifiek op zoek bent naar een openbare verkoop, dan kun je bij zoekmachines ‘openbare verkopen’ ingeven, waarna je zeker weten tientallen topresultaten zult krijgen. Mocht je naar iets speciaals op zoek zijn, dan kun je het altijd nog verder specificeren, zodat je alleen die resultaten te zien krijgt.

Maar ook als je aan de andere kant staat is het mogelijk om een openbare verkoop te (laten) regelen. Als je niet meer aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de belastingdienst in te schakelen, die vervolgens de producten die je nog hebt kunnen verkopen via een openbare verkoop. Het is nooit fijn om dit te moeten doen, maar het is wel de beste oplossing om van je spullen af te komen, en om de rekeningen te voldoen. Wel is het zo dat alle resterende schulden die na de verkoop overblijven, ook daadwerkelijk openblijven. Deze moeten dus met andere woorden alsnog worden voldaan.

Het is handig om een specialist bij de hand te nemen als je zelf een openbare verkoop moet regelen, er komen namelijk allerlei dingen bij kijken waar je normaal gesproken niet mee te maken hebt.
Als je in de positie staat van een koper, dan is het in de meeste gevallen erg gunstig als je een openbare verkoop kunt kopen. De prijs van de goederen ligt vaak diep onder de gewone verkoopwaarde. Dit komt omdat het faillissementen betreft waar dus vanaf moet, maar ook omdat het in bulk gebeurt waardoor goederen goedkoper worden. In de meeste gevallen zijn de goederen namelijk ook nog kwalitatief gewoon in orde, zodat je deze weer door kunt verkopen met meer winst. Ga dus gerust eens een paar uurtjes op zoek op het internet, en je zult heel wat informatie en websites tegenkomen.