Meubelen

Meubelen zijn normaliter erg kostbaar. Dat is ook niet zo gek, want vaak zijn meubelen vak- en maatwerk die met de hand zijn gemaakt. Daarnaast kan je vele jaren plezier hebben van je meubelen. Als je je ogen echter openhoudt kan je soms meubelen spotten tegen prijzen waar zelfs de Ikea niet tegen op kan boksen. En dan heb je geen dertien-in-een-dozijn meubelen, maar heuse designmeubelen.

In de huidige economie geven mensen geen geld meer uit aan zaken waar ze niet om te springen staan. Hierdoor zijn consumenten minder snel geneigd om een hoop geld uit te geven aan een nieuwe inrichting. Dat is slecht nieuws voor meubelbedrijven. Sommige meubelzaken gaan hierdoor ook failliet. Omdat de fiscus en de schuldeisers nog wel iets wilt overhouden aan het faillissement, gaat de inboedel de verkoop in. Dat is goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar meubelen, want je kan dan je slag slaan. De meubelen zullen fors afgeprijsd op een veiling verschijnen. Met een beetje geluk zal je zelfs de enige zijn die biedt op een meubel.

Meubelen komen vaker dan niet van een erkende meubelzaak die helaas failliet is gegaan. Bang om kwaliteitsarme producten te kopen, hoef je dan ook niet te zijn. Het is echter nooit weg om eens naar de staat van dienst van de oorspronkelijke verkoper te kopen. Op deze manier krijg je meteen een idee van wat je in huis haalt. Je wilt immers wel meubelen waar je jaren mee door kunt, ook al krijg je ze voor een appel en een ei.