Huizen

In deze tijden van economische crisis waren het de banken die als eerste in de problemen kwamen. Dat had met name te maken met de hypotheken die ze hadden uitgegeven. Doordat de klanten hun maandelijkse lasten niet meer konden dragen, had de bank een tekort. Zodra een consument een bepaalde tijd zijn huis niet meer kan afbetalen, gaat de bank naar andere mogelijkheden kijken. Zo af en toe komt een huis daardoor op een faillissementsveiling terecht. Vervelend voor de bewoner, maar goed voor een woningzoekende. Soms kan je daardoor namelijk een huis kopen voor een absolute spotprijs.

Wanneer dit gebeurt, moet je er natuurlijk als de kippen bij zijn. Er zullen nog meer gegadigden zijn die graag een huis kopen tegen een fractie van de waarde. Toch zullen huizen nooit tegen hun normale waarde van de hand gaan. Dat is ook logisch, want dan kan je net zo goed de normale weg bewandelen. En die weg is al bewandeld door een huis die op een veiling terechtkomt. Zaak is om je wel goed te laten inlichten door een makelaar. Je wilt immers wel weten wat de eigenlijke waarde is van het huis en hoeveel je maximaal moet uitgeven. Als je je daaraan houdt, zul je nooit teveel betalen. Sterker nog, je zult een koopje hebben.

Huizen worden normaliter op een speciale veiling gehouden waar je fysiek aanwezig moet zijn. Op het internet zullen er geen huizen op een veiling worden aangeboden. Gebeurt dat toch, verwittig je er dan van dat het een legitieme veilingswebsite is.